La Boussole

Естетичний журнал La Boussole презентував літній випуск

По-справжньому спекотний та яскравий номер La Boussole, присвячений Херсону, представили нещодавно в Києві та в самому Херсоні. На презентації засновниця журналу Тетяна Полонік разом із головним редактором Оленою Шабович поділились своїми емоціями від знайомства з містом та роботою над журналом. Першочергово ідея створити випуск про Херсон виникла через степи та херсонські кавуни. За словами засновниці, команда, яка працювала над випуском, мала лише 3 дні в місті, аби зібрати всі необхідні матеріали: провести інтерв’ю з героями номеру, об’їздити багато локацій та зробити знімки.

Випуск вийшов насичений і передає все різноманіття Херсонської області: найбільша в Європі пустеля, дивовижна природа заповідника «Асканія Нова», унікальні піщані коси та вихід до двох морів – Чорного й Азовського. Але Херсон – це не лише місцевість, це ще й люди, які там живуть і роблять місто краще.

Метою журналу є ознайомити людей з красою українських земель, здивувати їх та залишити яскраві враження від знайомства з Україною. Тому, гортаючи сторінки номеру, можна переконатись, що Херсон багатий не лише на кавуни, а ще й на неймовірні та вражаючі пейзажі.

La Boussole – перше незалежне естетичне видання про подорожі Україною. З французької «la boussole» — це «компас». Тому кожен випуск має чотири розділи-напрямки, в яких йдеться про міста, традиції, заняття та героїв з різних куточків України.

У 2014 році вийшов друком перший номер про Одесу, і це не випадково, оскільки команда, яка займається розробкою журналу, знаходиться саме там – у місті щастя та столиці гумору. З того часу вийшло 10 випусків, кожен з яких присвячений певному місту і розкриває його по-новому. Перейнятися атмосферою та насолодитися естетикою можна саме таких міст: Львів, Чернівці, Харків, Київ; є також спецвипуски про Карпати, дороги, воду і квіти.

У роботі над журналом головне бачити не загальну картину, а вміти помічати деталі, розповідати про те, чого не знають навіть місцеві жителі, дивувати й привертати увагу.

Журнал створений надихати, на його сторінках можна знайти зарисовки, есе та велику кількість фото. За своїм спрямуванням La Boussole – це травел-журнал, провідними рисами якого є мінімалізм та естетика. Показати українцям свою країну – було головною метою при створенні нового видання. Замість того, аби їздити закордон, варто лише показати, що нам теж є чим пишатись. Від самого започаткування планувалось видавати англо-, німецько- та франкомовну версію журналу, аби залучати до України мандрівників з усього світу.

Фото: La Boussole

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *